REFERENSER PÅ FdB AUDIO HÖGTALARE

”Vi är kända för att ha ett av de bästa matcharrangemangen i innebandy-sverige. Vi vände oss till Nordisk Musik då vi ville uppgradera vår ljudanläggning för att ta ytterligare steg med arrangemanget. Som idrottsförening är vår budget begränsad, så vi ville ha bästa möjliga prestanda för pengarna. Nordisk Musik hjälpte oss att hitta en perfekt lösning. De skötte även installation och kalibrering på ett professionellt sätt. Vi kan varmt rekommendera dem om ni också vill ha ett ljud i världsklass!”
– IKSU Innebandy

”Vi har köpt en hel del högtalare från Nordisk Musik och vi är mycket nöjd med FdB.
Alla FdB högtalare har ett mycket klart och bra ljud och är gjorda i en riktigt bra slittålig finish. Vi har spelat mycket högt med FdB topparna och basarna och de låter fortfarande mycket snyggt. Basarna spelar extremt starkt och djupt i basen och vi har vi matat dem fullt med riktigt kraftiga slutsteg på över 2000W per kanal under mycket lång tid. Trots att vi har försökt så har vi inte lyckats knäcka dem. FdB låter snyggt hela tiden och ger verkligen valuta för pengarna”

– Rock & Bowl, Stockholm

”De låter för j***a bra! Spelar rent och snyggt.”
– 4Sound, Umeå

”Man hade ju väntat sig att Outline högtalaren skulle ha ett visst övertag i vårt A/B test, men FdB-lådan lät minst lika bra!”
– Ballerina Audio

”De bästa jag hört för så bra peng. Fullt jämförbar med dyrare märken!”
– Umeå Audioservice

”Låter jättebra! Klart och fint ljud med en fin dynamik. Mitt nästa köp blir FdB.”
– Mad Mike

”Fantastisk briljans, bra spridning och bra tryck! Samma kvalitet på ljudet var än man ställer sig. Vi har installerat FdB högtalare i aulan och de används till alla skolans arrangemang och alla ljudtekniker, lärare och elever är mycket nöjda.”
– Tegs Centralskola, Umeå

”Vi trodde att vår anläggning på Marieberg var trasig eftersom FdB högtalarna låter så bra på Ersboda.
Då vi vill ha det bästa ljudet och vill att våra kunder ska trivas, så har vi även installerat FdB på Marieberg.”

– Tenton Gym, Umeå

”Vi var i behov av ett fast monterat system som ändå skulle vara flexibelt nog att kunna leverera allt från behaglig bakgrundsmusik under pubkvällar och sittningar till ordentligt tryck för dansgolv och livespelningar, och detta med en snäv budget och en för ändamålet allt annat än optimal lokal…
Lösningen blev på inrådan från Nordisk Musik AB fyra stycken FdB FT12 fullrange-toppar fast monterade i varsitt hörn i lokalen, kompletterade av en FdB FT218 sub som vi rullar ut vid behov, allt kopplat via en enkel hemmagjord speakon-patchpanel (även den senare enligt konceptidé från Nordisk Musik). Systemet har fungerat långt över förväntan: FT12:orna är förvånansvärt lättdrivna, även i fullrange-läge då vi från baren driver dem från ett enklare steg på 2×190 Watt, vilket mer än väl räcker till för såväl bakgrundsmusik som PA, trots 100-200 gäster i lokalen. Vill vi sen ha dansgolv kopplar vi snabbt och smidigt via patchpanelen bara om FT12:orna för att istället drivas som toppar från ett Crown CE-1000 steg i DJ-båset, tillsammans med FT218-subben på ett annat, bryggkopplat CE-1000 steg. Den här kombinationen leverar ett för pengarna oslagbart ljud som låter rejält utan att för den delen göra ont i öronen eller störa grannarna. Det bör kanske också nämnas att vi under premiärspelningen ändå ville testa vad grejerna gick för – enligt vittnesuppgift kunde basen den kvällen höras ända till Ålidhem…”
– Daniel Påhlsson, DJ-ansvarig, Kårhuset Villan