Nya NRG-serien högtalare

 In Produktnytt

DAP:s nya NRG-serie består av passiva och aktiva högtalare och subwoofers som sammanför stort ljud med en lättvikts design. De passiva modellerna är perfekt för permanenta installationer, medan de aktiva modellerna är ideala för mobila applikationer. Båda versionerna har högtalare med 8″, 10″, 12″ och 15″ baselement, medan subwoofers finns med 12″, 15″ och 18″ baselement att välja mellan.

Alla modeller i NRG-serien drar nytta av lättvikts plywoodlådor, som gör dem lätta att transportera och installera. Högtalarlådorna har noggrant konstruerats för att garantera hållbarhet med en polyurea lack som ger extra skydd. Varje högtalarlåda har två ⌀35mm stativkoppar, en rak och en med 5° lutning, vilket för det enkelt att ställa högtalaren i rätt vinkel för ändamålet. Förutom stativkoppar så är varje högtalare utrustad med tre M10 fästen för att även kunna hänga den från t ex tak eller tross. Subwoofer lådorna är utrustade med ett M20 fäste för kunna montera en topplåda genom att använda en stativpinne.

Alla aktiva NRG-högtalare är utrustade med Bluetooth 5.0 och har True Wireless stereo. True Wireless låter dig lämna kablarna hemma och ändå streama från vilken Bluetooth enhet som helst och ändå få stereoljud genom att ansluta två NRG fullrange-högtalare trådlöst. De aktiva högtalarna har även dedikerade mikrofon- och linje-ingångar med kombinerade XLR/telejack med oberoende volymkontroller, vilket gör det möjligt att ansluta och spela flera källor samtidigt.

De aktiva topphögtalarna och subwoofers har även inbyggda DSP presets. Subwoofer-programmen optimerar ljudet för den topp som du använder den med, medan topphögtalarnas DSP presets erbjuder fyra olika inställningar som kan väljas med en knapptryckning.
Contour: Den här inställningen förbättrar frekvenser som förloras med streamad musik och trådlös överföring och är perfekt när man använder högtalaren utan en mixer.
Speech: Den här inställningen förbättrar röstfrekvenser för tydligt och begripligt tal.
Flat: Den här inställningen ger en linjär frekvensrespons och är perfekt när man använder högtalaren med en mixer.
+Sub: Den här inställningen filtrerar bort låg frekvenser och optimerar högtalaren ljud vid användning tillsammans med NRG subwoofers.

För extra skydd vid förvaring och transport så finns tåliga överdrag tillverkade av vattenavstötande Codura som passar hela NRG-serien.

Aktiva NRG toppar https://nordiskmusik.se/cat/ljud/hogt/aktiva/aktiva-toppar/
Aktiva NRG subwoofers https://nordiskmusik.se/cat/ljud/hogt/aktiva/aktiva-basar/
Passiva NRG toppar https://nordiskmusik.se/cat/ljud/hogt/passiva-hogt/
Passiva NRG subwoofers https://nordiskmusik.se/cat/ljud/hogt/subw/

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.